banner 2

Sedinta inedita la Consiliul Judetean, cu asfalt de Hadambu la vedere

Ședința de CJ a început în această dimineață cu asfaltul pe mese. Consilierii vor studia calitatea bitumului de pe șoselele județului.

Proiectul de recalificare a drumului comunal Mînzătești-Bosia-Ungheni ca drum județean, după ce fusese „retrogradat” pentru a beneficia de fonduri europene pentru modernizare, a stârnit polemici. Mircea Manolache, consilier UNPR, a atras atenția că ieșirea pe la Dancu (Calea Dacilor) e dezastruoasă și că ar fi trebuit reparat și acest segment.
Discuțiile pe proiectul finanțării reparațiilor drumurilor s-au încheiat după mai bine de jumătate de oră cu votul unanim al consilierilor. Proiectele de hotărâre privind majorarea indemnizațiilor consilierilor și a salariilor angajaților CJ și din instituțiile subordonate au suscitat și ele discuții, înainte de a fi votate în unanimitate. Șeful CJ a cerut însă o implicare mai mare a consilierilor în proiectele Consiliului Județean.
Mandatul actualului Consiliu de Administrație al Aeroportului a fost prelungit din nou, dar conducerii aerogării i s-a trasat sarcină „să mai tundă buruienile din jurul pistei și terminalelor”.

Pe ordinea de zi a reuniunii consilierilor județeni se află proiectul de hotărâre privind finanțarea lucrărilor de întreținere a drumurilor. Pe de altă parte, președintele Maricel Popa a inaugurat lucrările de modernizare a unui segment de 2 km de drum între Budești și Hadâmbu, ocazie cu care a examinat îndeaproape asfaltul spart de pe șoseaua degradată.

Bucățile de asfalt aduse ca mostre sunt pe toate mesele, indiferent de culoarea politică a consilierilor. Asfaltul adus ca probă a fost turnat în anii 2010-2011. Șeful CJ a cerut un raport de la directorul DJADP privind realizarea, atunci, a lucrărilor de la Hadâmbu.

 

 

 

Sursa: ZIarul de Iasi

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org